Jak jsme se měli na táboře v Polesí?

Vzhledem ke své omezené schopnosti říkat ne mám nyní příležitost napsat pár slov o uplynulém týdnu, který jsem společně s ostatními asistenty prožila v krásném prostředí Lužických hor mezi skvělými dětmi ve věku 4 až 10 let. Markovo zadání znělo jasně – ať je to klidně kratší, ale hlavně osobní. Proto jsem se rozhodla ukázat vám tábor z perspektivy aplikace BeReal.

*vysvětlující vsuvka: BeReal je sociální síť, ze které přijde každý den člověku upozornění v naprosto náhodný čas a v tu chvíli má dvě minuty na to, aby vyfotil sebe a své okolí. Smyslem je, aby se na sociální síti ukazovala realita, skutečnost – žádné načančané kompozice, ale život takový, jaký je. A to souvisí i s naším táborem, který byl ve všech ohledech ,,real“ – opravdová přátelství, opravdová služba, opravdové nasazení všech asistentů, opravdová únava, opravdová radost a opravdová Hospodinova přítomnost.

Den 1: Sobota 15. července 17:14:19

Před pár hodinami jsme dorazili do malebné vesničky Polesí v Lužických horách a začíná tábor! V první řadě je potřeba všechno prozkoumat, hlavně krásnou zahradu s houpačkami, klouzačkou a dokonce i pískovištěm.

Den 2: Neděle 16. července 14:52:25

Hurá, jdeme do lesa! Připojil se k nám novokněz Filip a už se těšíme na to, že společně prožijeme odpolední mši svatou v lese potom, co se pořádně vyřádíme při hře.

Den 3: Pondělí 17. července 13:52:26

Nejoblíbenější skupinkou o poledním klidu musí být rozhodně borůvky s Tinkou. Děti svědomitě sbírají nejen do pusy, ale i kuchařkám na koláč.

Den 4: Úterý 18. července 22:34:06

Účelem nočních her je postavit se svému strachu a zjistit, že ani v noci v lese člověku nic nehrozí a nemusí se bát tmy.

Den 5: Středa 19. července 14:11:30

Další nabízenou aktivitou při poledním klidu je čtení, při kterém si mohou oddychnout jak děti tak asistenti.

Den 6: Čtvrtek 20. července 18:37:16

Po dlouhém celodenním výletě se všichni už těšíme na druhou večeři. Ještěže se o nás Veronika s Maruškou tak krásně starají.

Den 7: Pátek 21. července 21:00:43

Zpětná vazba je důležitá. Povídáme si s asistenty o průběhu celého týdne, o tom, co se povedlo i o tom, co bychom udělali jinak.

Den 8: Sobota 22. července 16:31:39

Domů! Díky Pane Bože za ochranu a požehnání v průběhu celého týdne!

Šárka

Na další fotky se můžete kouknout níže