Pátek
V pátek jsme odjeli z Neratovic do Všetat.Ve Všetatech jsme přestoupili.Přidali se k nám ještě Klára, Eliška a Barča. Ze Všetat jsme jeli krátkou cestou až do Litoměřic. Z Litoměřického nádraží jsme šli do krásné skautské základny. Všichni jsme samozřejmě přijeli hladoví,tak jsme měli dobrou večeři.Při večeři jsme se dozvěděli téma a rozdělili se do týmů.Téma bylo RODINA.Týmy (rodiny) se měli i nějak jmenovat. Po dlouhém přemýšlení byly 3 rodiny:Mrkvičkovi, Havlovi a Průduškovi. Ale aby toho nebylo málo, museli jsme si rozdělit role dědů, babiček, tátů, maminek, dětí a psů, kteří měli handicap.

  • Děda-slepý na jedno oko
  • Babička-o holi=chodila pomalu
  • Táta-neměl
  • Máma-držela dítě za ruku                             
  • Dítě-drželo mámu za ruku+mělo dudlík
  • Pes-chodil po čtyřech.

Potom jsme šli do klidné zahrady, hrát hru se sbíráním lístečků s našimi handicapy (to už pak nebyla klidná zahrádka). Po hře jsme šli dovnitř a měli společný večer s modlitbou a hrami.
Sobota
V 8 hodin nás vzbudil budík a mohli jsme jít na snídani. Po snídani jsme vyrazili ven do parku hrát druhou hru. Měli jsme si zapamatovat básničky. Bylo i pár jedinců,co si dokázali zapamatovat dlouhou básničku. Než začal oběd tak jsme šli na hřiště. Dominik tam vylít z houpačky a má bouli, kvůli který vypadá jako jednorožec. Potom jsme šli na oběd od Tomáše. Po obědě Pepa, Petr, já (Filip) a další stavěli Papamobil nebo sáńky. Už od rána přijížděli návštěvy. Peter, Katka Vašek a Maruška. Nemohl chybět ani výlet, kde jsme po cestě potkávali lidi, co mají problémy s rodinou. Do chaty jsme přišli hladoví a proto jsme měli večeři, hráli jsme hry a šli spát.
Neděle
V neděli jsme museli vše stihnout do limitu. Vstát,připravit snídani, nasnídat se,jít na mši, udělat oběd sníst oběd, uklidit a odejít. Dojeli jsme vlakem až do Neartovic.
Víkendovka byla jako vždy super.
Děkuji asistentům i ostatním za dobře strávený víkend.
PS:Byla to první víkendovka bez Matouše a Aničky
PPS:Vrátili jsme se všichni.

Filip Šesták    

Fotky zde.