Nedělní zahradní slavnost měla opět zařízené krásné slunečné počasí, tentokrát ale s příjemným mírným vánkem. Atmosféru nemohla pokazit ani sobotní prohra našich na MS v hokeji nad bratry Slováky. Ve stínu stromů téměř po celé té nádherné zahradě jsem poznával u stolů, plných pochutin a jiných skvělých dobrot, tváře známé i zcela neznámé. Měl jsem smůlu, že ne vždy jsem měl možnost zaslechnout, o čem je řeč, a tak jsem si spravil chuť na povídacích lavičkách u ohnistě, kde jsem dokonce později dostal i opečenou klobásku.

Jelikož se lano natažené mezi stromy stalo pravidelnou atrakcí slavnosti, zahlédl jsem většinou už jen děti a mládež, jak nepřirozenou až trhavou, ale stále ještě ladnou chůzí dosahují druhého konce. Veliký dojem na mě udělala dlouhá zeď plná kreseb a roztodivných malůvek, které vzešly z početného houfu dětí. Nevím, jak je to možné, ale prý ještě nějaké křídy zůstaly nepoužity.

K tomu, že v sudech nezbylo ani jedno pivo, jistě přispělo truchlení nad odchodem otce Benedikta, ale i radostná zpráva, že naši hokejisté skončili na třetím místě. Když jsem se vracel pro zapomenutou mikinu, osobně jsem viděl poslední vytočený půllitr.

Myslím, že se slavnost velmi vydařila a že nezbývá než poděkovat všem organizátorům za skvělé zázemí, a nám ostatním, že neváhali a přišli.

Za spokojené i truchlící farníky,

Roman von Drouš


FOTOGALERIE &nbsp (všechny fotky a videa zde jsou od Standy Dabrowského)

VIDEA: &nbsp


soutěž v malování na zeď


vyhodnocení soutěže


divadlo, 1. část


divadlo, 2. část