V sobotu 14. 2. 2009 se skupinka mladých lidí z naší farnosti vydala pod vedením bratrů Cúthových a Marušky Rajkové do Prahy, aby zde vyluštila velmi zapeklitou hru, kterou vymyslel Matouš Cúth. Naším úkolem bylo podle zašifrovaných zpráv dojít na určité místo, kde na nás čekal poklad.
Nejprve jsme prošli nákupní centrum Chodov a jeho blízké okolí a vyřešili jsme první zprávu. Z odjezdů autobusu, což byla druhá šifrovaná zpráva, jsme se dověděli, že musíme dojít do Kunratického lesa. Tam nás čekal ten nejzapeklitější úkol, se kterým jsme si nevěděli rady, a proto jsme k Matoušově velké radosti přiznali, že nejsme chytří a dostali jsme nápovědu. Naším cílem byla zřícenina Nového hrádku u Kunratic, kde byl poklad schován. Po nekonečně dlouhém hledání jsme nakonec poklad objevili. Byl to Matouš, který na nás čekal.
Přesunuli jsme se do Karlína, kde jsme si dali k večeři rizoto. Večerní program pro nás přichystal Otec Benedikt. Vzal nás na netradiční prohlídku Týnského chrámu. Díky němu jsme se podívali na místa, která jsou běžným turistům nepřístupná. Dokonce jsme se podívali na jednu z věží. Před spaním jsme se podívali na dokumentární film Ivetka a hora a poté jsme šli spát.
Po vydatné snídani jsme jeli na mši do Kobylis a po ní už nás čekala cesta domů.
Lenka Kondrková