U naší Paní nad Vltavou, aneb příprava na biřmování!

Ve dnech 19.-21.4. 2024 jsme jakožto skupina biřmovanců navštívila jeden z trapistických klášterů v Poličanech. Pojďte si náš zážitek s námi prožít znovu!

Dojeli jsme v pátek večer, bylo opravdu hodně kolon, takže jsme na večeři přišli se zpožděním. Následně nás čekal kompletář a my jsme touto první modlitbou poznaly hlasy sester trapistek. Opravdu nádherně zpívají, vkládají do každé písně cit i lásku, kterou vyznávají Bohu. Po skončení jsme měli společný program. Povídali jsme si o biřmovaní, co to pro nás znamená? co od toho očekáváme? Tyto otázky se často zodpovídají ztěžka, ale my jsme to zvládli a byla to opravdu zábava.

V sobotu, ve čtyři ráno, v sobě našel sílu a odhodlání jen jeden člen, zašel si touto dobou na ranní vigílii. Poté nás čekala mše svatá, výborná snídaně, spousty modliteb a rozjímaní. Měli jsme opravdu mnoho času přemýšlet sami nad sebou a o našem vztahu s Bohem. Udělali jsme si dokonce dopoledni program o rozjímaní nad evangeliem.

Odpoledne venku stále pršelo, super nápad vyjít na výlet! Samozřejmě, že jsme měli víru v to, že pršet přestane a ono opravdu později přestalo. Rozsvítilo se nám sluníčko. Všichni jsme sice měli lehce louže v botách, ale hlavně že už bylo krásně. Večer už nás čekalo jen rozloučení s otcem Peterem, večeře a následně společně strávený večer.

Neděle už tolik aktivní nebyla. Ranní mše byla krásná, pak už jsme jen balili, uklízeli a chystali se na odjezd. Poslední na programu byl rozhovor s jednou ze sester trapistek. Bylo to skvělé a rozhodně bych řekla, že nás to obohatilo.

Moc jsme si to všichni užili, příprava na biřmování splnila svůj účel. Děkujeme tímto všem co se na tom podíleli. Doufám, že jste si náš výlet užili s námi a ahoj zase příště!

Elena Melicharová