Alpský farní pobyt 2023

Ohlédnutí za horským pobytem rodin v rakouském Hubenu

V třetím srpnovém týdnu letošního léta se naše rodina podruhé zúčastnila společného horského pobytu rodin v horách, tentokrát v Rakousku v oblasti tyrolských Alp. Když jsem se dozvěděla že Marián s Maruškou Cúthovi mají vybrané nové místo pro horský pobyt na léto 2023, neváhala jsem a přihlásila hned naši rodinu mezi účastníky. Vzpomínky na krásnou atmosféru z pobytu v Montafonu 2021 byly stále živé.

V sobotu 19. srpna jsme se postupně všichni dopravili do horské chaty, ve které jsme byli ubytovaní – členové devíti rodin a otec Peter.  (Plus další dvě rodiny ze skupiny byly ještě ubytované ve stejné obci ve vlastním ubytování.) Program na neděli jsme měli společný – nedělní mše v místním kostelíku a po obědě takový okruh – výlet k vodopádu kde někteří lezli zajímavou ferratu a ostatní vystoupali nad vodopád pěknou trasou přes lanový most a pak kovovým schodištěm podél vodopádu snad až do nebes.

V dalších dnech jsme prožili spoustu krásných horských výstupů a výletů. Po večerní mši svaté, které nám otec Peter pravidelně sloužil (za hudebního kytarového doprovodu mladých) vždy proběhlo v celé skupině plánování výletů na další den, vždy bylo několik návrhů a každý si mohl vybrat ke kterému nápadu/skupině se přidá, pokud sám neměl jiné plány nebo třeba odpočinkový den.

Ještě je třeba říct že ubytování bylo moc pěkné a komfortní a že jsme měli celý týden nádherné počasí.

A teď pár pocitů, dojmů nebo hesel které mi zůstanou v srdci 😊 – krásné společenství, nádherná příroda, dobrá nálada a společná legrace, funění do kopce, trocha strachu nad srázem (ale vždy byla pomocná ruka a slovo v dosahu, díky přátelé!), zastávka na studené Weizen Bier po výstupu, legrační dvousedačka ve Ventu versus luxusní lanovka James Bond (díky ní jsme dokázali zdolat dvě třítisícovky za den 😊!), společná modlitba, roztomilí ministrantíci v pyžámkách při večerní mši, rachot kulečníkových koulí, šumění řeky při usínání, plavání v horském jezeře (toho jsem se tedy osobně nezúčastnila ale mnozí členové skupiny ano a krásně se na to koukalo), radost z dětí a mládeže, vděčnost za přátelství.

A na závěr ještě jeden vřelý dík Marianovi a Marušce – díky že jsme to mohli prožít ❤️!

Maruška Matochová starší

A níže pár fotek