Víkendovka Polesí 12.5. – 14.5. 2023

Jak jsme se měli pohledem Monči?

Během pátku se uskutečnila víkendovka v Polesí. Byli jsme ubytováni v útulné chatě. V sobotu jsme pobyt započali soutěží, při které děti musely hledat vajíčka. Nechyběla akce a odpoledne jsme podnikli procházku, jejímž koncem bylo šplhání po skalách. V neděli jsme dopoledne šli do lesa, kde jsme hráli hry. Po výborném obědě jsme jeli na mši, a poté jsme v pořádku dorazili domu. 

Jak jsme se měli pohledem (především) dětí?

VěkNejlepší jídloJeden vtipný zážitekNejlepší žážitek z cestováníProč děti získaly pokladPři jaké hře se ti dobře dařilo a proč
4Okurky, co byly k rizotuKdyž vymysleli, že kdo má na sobě kolíček, tak je to jako klíště.Lezení na skálu, ke které jsme došli pěšky.NevímPři hře na klíšťata 🙂
4Ovesná kašeŽe ta vrána byl tátaHledaní vajíček, protože mám blízko k zemi.
5Ovesná kaše s kakaemBojování s VaškemZa odměnu, že jsme všechno překonaliPři hře pašeráci, protože jsem byl pokicista
6Ovesná kašeKdyž jsme si s Tomíkem představovali, že padáme do příkopu vedle vlaku padákem.Že jsme byli na hřišti.Protože jsme našli básničkuHra nálety, protože jsem mohla běhat.
6RizotoŽe nás honil Váva.Při honičce, protože jsem byl návnada.
6Ovocná kaše s kakaem a skořicíLíbilo se mi všechnoProtože jsme splnily úkoly.Když jsme utíkali před asistenty a sbírali diamanty. Protože jsem rychlý.
7FazolkyHavran dost vtipně mluvilJezení ve vlakuProtože postavily havranovi hnizdoPři hledání vajíček protože mi to prostě šlo
8SnídaněKdyž jsem byl slepá návnada ve hře na pašeráky. I když mě chytili, tak mě museli pustit a mohl jsem běžet dál.Když jsem hrál s Damiánem dračák.Protože pomohly havranovi.Dračák, protože v něm umím dobře přemýšlet.
9Fazole s klobaskouPovídání vtipné pohádky o skřítkovi z luxusního domečku na stromě.Viděla jsem krásnou přírodu.Děti vyřešili básničku a havran jim napověděl, kde je poklad.Úraz mi znemožnil účast na dalších hrách.
23Rizoto s kančím masem (měla jsem poprvé zvěřinu!)To, jak jsme učili Marka slang generace Z, např. slova jako chillovat, slay nebo chálec.Měli jsme ve vlaku včelu a Eliška jí hrdinně chytla do sáčku a vypustila ven.Nebyla jsem u toho (s asistenty jsme připravovali tábor), ale hádám, že pomohly havranovi seskládat básničku.Evoluce, protože mám štěstí na hru kámen-nůžky-papír.

Jak jsme se měli pohledem objektivu?