Pozvánka k druhému setkání k synodě o synodalitě

Hezký den všem,

blíží se nám termín druhého setkání a já bych vás chtěl právě touto cestou na něj pozvat a případně nabídnout i jinou možnost, jak se s námi podělit o vaše názory, zkušenosti, příběhy.

Pro toto druhé setkání jsme vybrali témata:

  • Naslouchat a vést dialog v církvi a ve společnosti- Naslouchání je první krok, ale vyžaduje otevřenou mysl a otevřené srdce, bez předsudků.
    Dialog si žádá vytrvalost a trpělivost, ale umožňuje také vzájemné porozumění.
  • Slavit- „Společné putování“ je možné pouze tehdy, pokud vychází ze společného naslouchání Božímu slovu a slavení eucharistie.

Všichni, kteří se přímo účastní této synody, chtějí naslouchat vašim zkušenostem. Pracovně bych tuto skupinu označil přívlastkem „inspirující se“. Jelikož se chceme inspirovat vašimi příběhy, kdy jste cítili přítomnost Ducha svatého v našem společenství a nebo naopak, kdy jste se cítili zraněni naším jednáním, kdy vám nebylo dostatečně nasloucháno. Obě zkušenosti jsou pro nás všechny cenné, abychom více dělali ty správné věci a o to více se vyvarovali špatným krokům. Tohle vše chceme definovat, ale bez Vaší pomoci to nepůjde.

Chtěl bych Vás tedy poprosit o vaši pomoc. Osobně se s námi můžete setkat dne 14. 12. 2021 v 19 hodin v Klubu důchodců. Případně kdyby vám osobní setkání nevyhovovalo, můžete mi Vaše poznatky zasílat i přímo na email hubenyvit (zavináč) gmail (tečka) com (když budete chtít, mohu Vaši zprávu do skupiny předložit anonymně).

Moc děkuji a s přáním krásného dne,

Vítek Hubený.

P.S.: Aby se nám podařilo oslovit co nejvíce lidí, chtěl bych v budoucnu uspořádat i on-line setkání, ale o tom vás budeme určitě dále informovat.