Pozvání na první setkání Synoda 2021-2023

Papež František zahájil v říjnu 2021 tříletý synodální proces. Všichni pokřtění jsou zváni k účasti na tomto procesu. Mnoho důležitých informací je napsáno na webových stránkách pražského biskupství – určitě je dobré se s nimi seznámit.
Pokud bych měl za sebe napsat stručně cíl synodálního procesu – zamýšlet se a hledat vizi pro církev 21. století. Pojmenovat to, co nefunguje, sdílet to, co se daří a reagovat na nové výzvy.
K každé farnosti může vzniknout skupinka – nebo několik skupinek – a může se zapojit do tohoto procesu.
Zvu k prvnímu setkání zájemců – přijít může doopravdy každý – kdo je aktivní ve farnosti, kdo se cítí vyloučen, kdo stojí úplně mimo. Kdo se připravuje na křest.
První setkání se uskuteční v úterý 16.11. od 19,00 v klubu důchodců. Na tomto setkání bychom se měli dohodnout na programu dalších setkání a zvolit koordinátora skupinky. Koordinátor následně moderuje ostatní setkání a předává závěry biskupství.
Setkání koordinátorů pražské diecéze bude v sobotu 20.11. od 14,00 v pastoračním centru v Praze. Původně se předpokládalo, že skupinky ve farnosti budou pracovat do února 2022, nyní se termín posunul do srpna.
Pokud se nemůžete zúčastnit prvního setkání, ale jinak byste byli rádi přítomni na dalších setkáních, ozvěte se také.
Zdravím a těším se na setkání
Marian Cúth