Tábor Hostinné 2019
Sobota
Tento rok jsme opět jeli na tábor do Hostinného. Cesta byla překvapivě dobrá a dojeli jsme bez velkého zpoždění. Byli jsme rozřazeni do týmů a jmenovali jsme se: Martinčina armáda, Alfa team, No name, Husťáci a Malý píva. Při svačině k nám přišli nejprve stráže a řekli, že jsme v království Random a vládne tu královna Ravena. Prý ji máme poslouchat. Po chvíli však k nám přišla komorná královny a řekla, jestli bychom ji nemohli pomoci proti královně. Nebyli jsme si jistí, zda ji máme poslechnout a tak jsme chodili po království a zjišťovali, jaký mají názor na královnu obyčejní lidé. Zjistili jsme, že většina lidí ji nemá zrovna v lásce a tak jsme se rozhodli komorné pomoci.

 

Neděle
Ráno jsme se probudili, nasnídali a šli do kostela. Po obědě a polední pauze jsme se dozvěděli, že máme jít a najít správnou cestu do cíle. Např. jsme měli rozhodnout zda vstaneme buď možnost A, v 7:30 nebo možnost B, v 8:00. Když jsme vzali možnost A, našli jsme mapu a podle ní jsme měli pokračovat. Po této hře jsme zjistili, že v pondělí nás čeká výlet, protože nám vyšlo, že budeme vstávat v 7:30, pojedeme vlakem směr Trutnov a potom pěšky půjdeme doprava.

Pondělí
Jak už jsme v neděli zjistili, jeli jsme v pondělí na celodeňák. Dopoledne jsme hráli hru na koně a jezdce. A při polední pauze jsme si opekli špekáčky. Odpoledne jsme potřebovali od asistentů získat kusy mapy, kterou měli připevněnou na sobě. Problém byl v tom, že když se nás asistent dotkl, museli jsme se jít dobít .Nakonec se nám vše povedlo, měli jsme mapu a dorazili jsme zpět do Hostinného.

Úterý
Ráno nám napsala komorná, že královna pije každý den lektvar od alchymisty. Po snídani jsme se tedy vydali do alchymistovy chýše. Našli jsme však jen jeho lektvar. Dohodli jsme se, že ho tedy vylijeme a necháme si jeho recept. Museli jsme však vyluštit šifru, která říkala, že máme jít na Ravenin palouček. Po obědě a polední pauze jsme tedy šli na Ravenin palouček a potkali jsme tam alchymistu a utkali jsme se s ním ve hře vlajkovaná. I když jsme vyhráli, alchymista zbaběle utekl a vše řekl královně. Večer k nám přišla komorná a schovala se u nás. Když nám však četla pohádku, tak ji unesly stráže do hladomorny. Rozhodli jsme se jí pomoci a tak jsme se pozdě večer vypravili za ní do hladomorny. Povedlo se nám ji společnými silami vysvobodit.

Středa
Dnes se vstávalo o 30min později, protože jsme šli pozdě spát. Dopoledne bylo odpočinkové, že jsi např. mohl jít na čajový dýchánek nebo si zahrát spikeball. Odpoledne jsme se vydali hledat alchymistovy lektvary. Cestou jsme museli plnit různé úkoly např. udělat babičce radost nebo vymyslet básničku o království. Nakonec si každý tým odnesl jeden lektvar na odolnost, obratnost, sílu, rychlost a vytrvalost. Ve středu jsme ještě neměli tušení na co je budeme potřebovat…

Čtvrtek
Tento den jsme opět dostali dopis od komorné, že máme o královně něco zjistit. Po snídani jsme se tedy vydali do Lesa poznání. Les vydává informace všem, kdo mají dobré úmysly, ale aby se pojistil, některé informace jsou lživé. Na to, abychom zjistili, které informace jsou správné a které ne, museli jsme si zahrát odpolední hru. V této hře bylo hlavním cílem se proplížit na určené místo bez toho, aby nás viděly stráže. Tam jsme museli počkat na zbytek týmu a potom propašovat přes poslední kontrolu svítící propisku. Nakonec se nám to všem po menších i větších útrapách povedlo. Už jsme měli blízko k tomu porazit královnu…

Pátek
Tento den se pro nás stal klíčovým. Pomocí svítících propisek jsme zjistili pravdivé informace z Lesa poznání a nejvýznamnější bylo, že celou svoji moc má skrytou v korunce a že každé dopoledne relaxuje na houpačce u ohniště. Neváhali jsme a po snídani jsme šli k houpačkám. Než jsme se však dostali ke královně, museli jsme se utkat proti královniným strážím. S tím nám pomohly naše lektvary a s nimi jsme se dokázali probojovat až ke královně, porazili jsme ji a tím zachránili království. Od komorné jsme dostali truhlu s pokladem a večer jsme to oslavili na naší diskotéce.

Sobota
V sobotu jsme se už jen chystali na cestu a poté jeli domů.

Celý tento tábor jsem si moc užila a chci moc poděkovat všem, kdo tyto tábory organizujete (a prosím vás nepřestávejte v tom 🙂

Kačka Semerádová