Víkendovka mládeže v Mohelnici 9.11.  -11.11. 2018

V listopadovém víkendu (9.11-11.11) jsme vyrazili v neobvykle malém počtu na další víkendovku.
Tentokrát do Mohelnice, kde jsme přespávali poprvé. Vlakem jsme dorazili za husté tmy, ubytovali jsme, do syta najedli a zahráli jsme si první hru. Tým proti týmu, každý s vlastní svíčkou, která symbolizovala život hráče. Cíl jednotlivého účastníka spočíval buď to v ochraně tří dýmovnic a nebo zapálení dýmovnice patřící soupeřům. Unaveni jsme se těšili do postelí.

Následující ráno jsme hladoví zasedli za stůl a vyčkávali snídani. Tu jsme ale dražili, někdo si pořídil nejdražší cibuli ve svém životě a jiní si spokojeně pochutnávali na koupené čokoládě, ovocném salátu nebo čínské polívce. Ve většině případů nikdo kromě šéfkuchaře netušil, co se skrývá pod  odklopem, a tak se mnohdy vydražené snídaně staly nemilým překvapením. Sobota pokračovala procházkou podzimní krajinou, obědem (ten se už naštěstí nedražil :D) a odpoledním klidem. Ve 14:00 se ohlásila další zajímavá hra, ta už byla náročnějsí na přemýšlení, nicmění riskovat se taky muselo!:) Rozděleni do čtyř týmu jsme obchodovali na vlastní burze, kterou vedla Tinka s Ondrou. Nakupovali jsme  materiál a z toho jsme mohli vytvářet předem určené produkty, ty jsme prodávali, pak jsme s radostí směli pozorovat graf, který nám říkal, jak si náš obchod vede. Sem tam se zvedla cena materiálu či produktu, to ovlivňovala situace ve světě.

K večeru jsme měli opět chvilku volna během které se holky spontánně rozhodly vytvořit si své vlastní StarDance. Komplikace nastala, jakmile přednesly svou geniální představu klukům. Po chvíli přemlouvání bylo jasno, bude se tančit! Domluvili se páry, sestavila se porota, určili se moderátoři a kulturní večer mohl odstartovat. Přísná porota (Anežka Kůlová, Eliška a Lukáš Novákovi) hodnotili snahu tří tanečních párů a to ve složení: Míša Trhoňová a Pavel Trhoň, Joška Vrbová spolu s Martínkou Trhoňovou, Ondra Suchánek se svou tanečnicí Tinkou Kůlovou. Moderátory Marka Ebena a Terezu Kostkouvou suplovaly Káťa Trhoňová a Veronika Kupková, večer by se neobešel ani bez kapely Lucie Kůlové a Péti Kupkové, významné hosty zastupoval Ondra Semerád a Barda Pomykáčková. Po skončení velké show s výhercemi Martínkou a Joškou se někteří uklidili ke spánku, ostatní zpívali písničky s doprovodem kytary.

Po nedělní snídani začalo méně oblíbené balení a uklízení. Vyšlo se na mši svatou a na nádraží. Dál nás už čekala pouze dlouhá cesta domů. Společně strávený víkend se stal jedním z nejkrásnějších! 🙂