Od 21.6 do 23.6 jsem jela spolu s mými kamarády na víkendovku do Raspenavy. Ubytovaní jsme byli v domě vedle místní fary. Po zabydlení a dobré večeři jsme si šli ještě chvilku ven hrát a Matouš nám některým ukázal ovečky, které chová místní pan farář.

Druhý den ráno po snídani, jsme byli rozděleni do 3 skupin a vyrazili jsme na každý jinak dlouhou túru. Já jsem byla ve skupině, která šla s Tomášem, Katkou, Vaškem a Aničkou. Po cestě jsme viděli ještě zbytky škod po záplavách a pak už jsme šli krásnou lesní cestou k vyhlídce s krásným křížem. Cesta byla dost náročná, ale odměnou za velký kopec ve velkém horku, nám byl výhled na skály a okolí Jizerských hor.

Nakonec jsme došli, k pro nás osvěžujícím vodopádům. Voda byla ledová a tak jsme si namočili jenom nohy, ale našli se 3 odvážlivci, kteří tam skočili celí. BRRR!!!! Odměnou po náročné cestě, nám byla výborná zmrzlina. Po dobré večeři jsme ulehli do postelí.

V neděli jsme se nasnídali a šli na mši do místního kostela a po obědě jsme odjížděli zase zpět domů. Víkendovka se mi moc líbila a díky všem, kteří ji pro nás připravili.

Michaela Lhotáková.

A ještě přikládáme výběr fotek z víkendu.