28. května jsme jeli na víkendovku do Sobotína který leží kousek od Šumperka. A protože Sobotín je na Moravě vyjeli jsme už v pátek večer. Bylo nás tam deset a každý z nás (až na Marka) věděl že to nebude „obyčejná“ víkendovka ale víkendovka na které se rozloučíme s Markem který už nebude jezdit na každou víkendovku protože se bude stěhovat a tím pádem bude mít i méně času. Když jsme přijeli, udělali a snědli večeři šli jsme spát abychom měli sílu a energii na na sobotní výletní den.
      Ráno po snídani jsme se vydali na malou procházku po okolí abychom prozkoumali kam že jsme to vůbec přijeli… 🙂 🙂 :-). Po snídani jsme šli na ten výlet a když jsme přecházeli jednu louku, všimli jsme si že za námi je kopec z jehož hřebene je vidět jenom jeden strom (byl tak jenom vidět protože tam stromů bylo víc ale tenhle byl nejvyšší) a napadlo nás že bychom mohli jít (ve skupinách nebo každý sám) za tím stromem který ovšem nebyl vidět z fary ve které jsme byli ubytováni.
      Po vydatném obědě šli ti kdo chtěli k tomu stromu a to byli: Marek, za pět minut vyšel Ondra, pak po stále se opakujícím intervale pěti minut šli Jakub s Tomášem, a nakonec Matouš s Katkou a Terkou. Asi za dvě hodiny jsme se všichni sešli nahoře na kopci u toho podivného stromu a než každý stihl ostatním sdělit jakou „cestou“ šel byli jsme zpět na faře. To ale nebyl konec protože jsme se ještě chtěli rozloučit s Markem.
      Zvolili jsme „netradiční oslavu“ a to tak že každý měl připravenou pantomimickou scénu z jedné nebo dvou víkendovek a Marek hádal o jakou víkendovku se jedná a v jakém datumu se odehrála. Poté Marek dostal dárek-puzzle na kterých byli fotky z minulých víkendovek. Po skončení „oslavy“ a po několika dohraných her Zlodějův cech se šlo spát.
      Super víkendovka těšim se na další.
Ondra Šesták

A na závěr nechybí ani výběr fotek.