V sobotu 27.9. naše rodina spolu s dalšími přáteli z farnosti nedokázala odolat lákavému pozvání Marušky a Bohouše k cyklovýletu do Staré Boleslavi.

V 8hod ráno jsme se sjeli u Plusu v krásném složení- Matějkovi, Cúthovi, Vrbovi s Josefkou a Honzíkem, Iva Kelinová s Péťou, Tomáš Vambera , Julča, Pavel a my-Trhoňovi s Martinkou, Markétkou, Pavlíkem a Šárkou. A všichni jsme s dobrou náladou vyrazili.

Sluníčko nám postupně zahřívalo zkřehlé ruce a zmrzlé nosy a užívali jsme si společnou pohodovou jízdu po příjemných polních a lesních cestách. Děti statečně šlapaly, ale časté zastávky na občerstvení byly nutností. Takže i když kilometry ubíhaly rychle, čas běžel také. Nakonec jsme tedy stihli jen část plánované mše sv. na Mariánském náměstí, ale nevadilo nám to, pro děti to bylo tak akorát. Atmosféra vrcholící mše hezky zapadla do naší radosti a vděčnosti za požehnanou cestu a krásný den.

Po mši následoval společný oběd v zahradní restauraci a odpočinek. Děti po obědě docela rychle ožily a všechny byly odhodlané k cestě zpět. Ještě jsme zvládli prohlídku Basiliky sv. Václava a prohodili pár slov s několika milými známými, které jsme na pouti potkali. Pak už bylo na čase vydat se zase na cestu domů. Únava již byla patrná, ale i zpáteční cestu jsme zvládli skvěle. Odměnili jsme se ještě pohárem a palačinkou v restauraci River a sdíleli společně radost z celého dne.

Ještě zbývá vysvětlit, proč „první maraton“ . Tachometr na našich kolech ukazoval, že jsme za celý den s dětmi zvládli ujet celých 42km. A tak máme radost, že všechny děti navzdory únavě a bolavým nohám tak dlouhou trasu zvládly, chovaly se k sobě jako kamarádi a zůstaly radostní až do konce. Na další společné zážitky nejen na kole se těší

Lenka a Honza Trhoňovi

P.S. Více fotek naleznete ve fotogalerii